به گزارش ایرناپلاس، اینترنت، فضای مجازی، وب و هر پدیده دیگری که نوین است در کنار چالشهای مختلف، فواید بسیار و مهمی را هم به ارمغان آوردهاند. یکی از این فواید رونق کسبوکارها با استفاده از این امکانات مدرن است.
از کسبوکارهای خانگی گرفته تا فعالیتهای نوآورانه و دانشبنیان. این ابزارها موجب فعالیت بیشتر زنان و سهیم شدن آنها در کسبوکارهای اقتصادی شده است. هر چند که حضور زنان در این فضا گاهی به کارهای هنری یا اساسا فعالیتهایی که جنبه هنری و آشپزی دارند مربوط میشود، اما خوشبختانه این میدان گسترده توانسته کسب وکارهای نوین دیگری برای زنان علاقهمند و فعال در اینترنت به همراه داشته باشد.
اما چه مشاغلی و با چه میزان مشارکت زنان در حال حاضر در حال فعالیت هستند؟ روند مالی این فعالیتها که برخی از آنان هم ممکن است توسط زنان سرپرست خانوار اداره شود، چگونه است؟ برای بهتر شدن چنین فضاهایی برای حضور گستردهتر زنان چه راهکارهایی وجود دارد؟
آیت حسینی که بعنوان یک کارآفرین شناخته میشود، درباره وضعیت فعالیت و حضور زنان در کسبوکارهای اینترنتی و فضای مجازی به ایرناپلاس گفت: بر اساس آمار، حدود ۴۹ درصد از جمعیت بیش از ۸۰ میلیون نفری ایران را زنان شکل میدهند اما میزان مشارکت اقتصادی آنها نشان از وضعیت مطلوب ندارد.
نرخ مشارکت اقتصادی زنان ۱۶ درصد و مردان ۶۵ درصد اعلام شده که این رقم از متوسط خاورمیانه نیز پایینتر است. همه بر این اصل متفق القولند که توسعه یک کشور نیازمند استفاده از همه ظرفیتهای منابع انسانی و به قولی مشارکت اکثریت جامعه است. بنابراین، زنان یکی از عوامل رشد اقتصادی کشورها هستند و میتوانند حضور پررنگی در عرصه اقتصادی ایفا کنند.
به گفته او در حال حاضر و بنا بر آمار مرکز تجارت جهانی ۸۰ درصد از کسبوکارها در دنیا، کسبوکارهای کوچک و متوسط هستند و زنان با کارآفرینی خود نزدیک به ۱۰ میلیون از این شرکتها را راه اندازی کردهاند.
یکی از عرصههای اثرگذار بر اشتغال زنان، حوزه فناوری اطلاعات است که باعث میشود این قشر بتوانند بیشتر نقشآفرینی کنند و در جامعه و کسبوکار خود موفق باشند. یکی از دلایل این امر آن است که فناوری اطلاعات و قدرت و کسبوکار از حالت مردانه به سمت انسانگرایانه رفته و این سبب شده تا زنان بتوانند از قدرت خلاقیت ذاتی و قدرت پروشی که دارند استفاده ببرند.
این کارآفرین زن افزود: باید در همه لایههای کاری و ابعاد مختلف سازمانی، توسعه ایجاد و حضور زنان را پررنگتر کرد. در این مسیر باید نقشهای حمایتی را به سمت نقشهای مشارکتی سوق داد تا تاثیر بهتری در روند بهبود جایگاه زنان در فضای کسبوکار ایجاد شود. باید پذیرفت نداشتن نگاه جنسیتی و کاهش شکاف بین نیروی کار، ایجاد فرصتهای برابر، افزایش روحیه خودباوری با معرفی و تشویق زنان تاثیرگذار و فعال در حوزه کسبوکار و افزایش اعتماد به نفس آنها، مشارکت زنان را بالا خواهد برد.
هر چقدر دولت بتواند تمهیدات و مشوقهای بیشتری برای ترغیب زنان فراهم کند، نرخ مشارکت اقتصادی زنان در جامعه افزایش پیدا میکند و چه بسا، رشد اقتصادی پایدارتر خواهد شد. دستیابی به اهداف توسعه هزاره بعدی بدون مشارکت فعال زنان امکانپذیر نیست.
این کارآفرین در خصوص نفش زنان در کسبوکار خود گفت: به هیچ وجه نگاه جنسیتی ندارم و معتقدم آنچه اهمیت دارد، توانایی افراد در ایجاد راهحلهای نوآورانه و خلاقیت در حل مساله است؛ بنابراین، تفاوتی بین زن و مرد قائل نیستم. اما اساسا علاقهمند به رشد و توسعه زنانی هستم که مسئولیتپذیر، یادگیرنده و تلاشگرند. البته این امر هم کاملا بستگی به خود زنان و تلاش و شیوه عملکرد آنها دارد. به هر حال در جامعه کنونی، هنوز هم بهدلیل باورها و رویکردهای سنتی، زنان از سهم کمتری در بازار کار برخوردارند.
Please resize the browser window wider, you are not in mobile device. Switch to mobile device to see the mobile view.